KOŠARICA 0

Početak dohrana bebe - što nam je sve potrebno?

Dohrana bebe

Avantura zvana dohrana bebe doći će i prije nego što mislite. 😊 Od rođenja do prve kašice vrijeme proleti. Pa kako bi bili spremni na vrijeme vi, beba i oprema koja će vam za to trebati donosimo vam u nastavku članka popis potrebnih stvari i korisne savjete. 😊

 

Velik korak koji ćete sigurno upisati u bebine prve uspomene je uvođenje dohrane. Nakon dojenja/formule vrijeme je za žličice, tanjuriće, podbradnjake i malo nereda. Jer u kombinaciji bebe i hrane uvijek ga bude. Pa budite i na to spremni. 😉

Bočice će i uz dohranu još neko vrijeme biti s vama, pa ako vam trebaju nove možete ih potražiti na https://svezabebu.hr/collections/bocice

 

Oprema koja će vam biti potrebna za početak dohrane:

  • Pribor za jelo – birati možete između setova za jelo ili svakog pribora zasebno. Svakako pripazite da su materijali prilagođeni djeci, ali i prirodi. Bambooware set za jelo od bambusa veselih boja i životinjskih uzoraka, napravljen je od prirodnih bambusovih vlakana. Zebra, kit, bubamara, pčelica ili tigrić? Svi su dostupni u našem web shopu.
Dječji setovi za jelo
  • Hranilica - svakodnevni pomoćnik u hranjenju vašeg mališana, i to sigurno 2-3 godine (a možda i duže). Birajte kvalitetne i funkcionalne, a bitno je i zadovoljiti sigurnosne standarde. Već smo pisali o hranilicama te kako ih odabrati. Cijeli blog je ovdje.
  • Podbradnjak / slinček - Tommee Tippee podbradnik ROLL and GO napravljen je od laganog, mekanog materijala koji ne iritira dječju kožu. Odličan je za putovanja, može se savijati i zarolati. Podbradnik ima tobolac koji služi za prikupljanje hrane koja ispadne djetetu za vrijeme hranjenja. Vrlo se lako čisti. Namijenjen je kod hranjenja djeteta 6mj+. Upravo njega preporučujemo za prve okuse vaše bebe.

 

Tommee Tippee Roll and Go savitljivi podbradnjak s tobolcem

 

  • Prva šalica - prvi korak prema samostalnom pijenju iz čaše. Prilagođeno baš za male ručice. Razvija refleks pijenja kod djeteta uz isti poznati osjećaj, kao i kod korištenja bočice. Ručke na šalici omogućuju samostalno pridržavanje, bez prolijevanja. Proizvodi NE sadrže bisfenol A.

 

Prve šalice za djecu, Tommee Tippee
  • Sitnice koje će Vam olakšati dohranu

 

Oprema za dohranu bebe

-  posudice za prve kašice – dolaze u kompletu s poklopcima. Služe za spremanje, prenošenje i posluživanje hrane. Prikladne su za korištenje u mikrovalnoj pećnici i zamrzavanju u zamrzivaču. Mekano dno posudice omogućava lako istiskivanje zamrznute hrane.

  -  podložak za uredno hranjenje - vakum podložak za uredno hranjenje, može se savijati i zarolati. Magic Mat iz naše kolekcije se vrlo lako čisti i savršen je za nositi na godišnji odmor.

  -  Sisač za hranu - super dodatak koji pomaže djetetu da se navikne na nove okuse i različite teksture na prirodan i siguran način. Može se koristiti s bilo kojom hranom: voće, povrće, meso, riba, kruh i peciva. Samo treba narezati hranu na male komadiće i staviti u mrežicu. Dijete jede iz nje, bez rizika od gušenja u slučaju gutanja komada koji su preveliki.

 

Nadamo se da smo pomogli stvaranju vašeg plana za početak dohrane i ne zaboravite da sve potrebno možete potražiti na www.svezabebu.hr

 

 

 

 


Stariji post Noviji post