KOŠARICA 0

NOŠENJE BEBE – vještina u kojoj ćete uživati

Znate li da se povijest nošenja beba svodi na povijest uspravnog čovjeka? Ljudi svoje bebe nose preko više od 2 milijuna godina. Naša cijela anatomija je podređena upravo - nošenju. 


Sigurno ste kao roditelj doživjeli situacije kada je bilo teško zaustaviti dječji plač. Ali čim ste privili bebu uz svoje tijelo, ona se umirila i  osjećala sigurno i zaštićeno. Prirodno je da mala beba traži puno roditeljske bliskosti i topline. 

Zato ne brinite, nećete dijete razmaziti nošenjem. A to potvrđuju i nove spoznaje pedijatara i psihologa koji se ovom temom bave dugi niz godina. 

Istraživanja idu u korist nošenja i pokazalo se da male bebe stare samo šest tjedana koje mnogo vremena provode u roditeljskom naručju plaču čak 43 posto manje od djece koja nisu nošena.

Kinderkraft nosiljka Nino do 20 kg - mint

 

KOJE SU PREDNOSTI NOŠENJA?

- Beba je uz Vas, a ruke su Vam slobodne. Možete obavljati kućanske poslove i bezbrižno provoditi vrijeme u prirodi. Uz to nema bolova u rukama i kralježnici.

- Nošene bebe su aktivnije. Beba ima „ravnopravan“ pogled na okolinu. Može aktivno sudjelovati u proučavanju i interakciji s okolinom.

- Nosiljka i nošenje bebe je odlično rješenje za kolike, koje sigurno u prvih par mjeseci bebina života mnogim roditeljima zadaju mnogo briga. Ako u ovim slučajevima prakticirate nošenje, beba će dobiti tri poznata signala koji ju podsjećaju na život u maternici – otkucaji majčina srca, kretanje i bliskost, što uvelike pomaže u smirivanju bebe.

- Mnogi stručnjaci smatraju da je nošenje dobro i za oporavak majke nakon poroda, smanjuje rizik od postporođajne depresije a svakako ima dobar utjecaj i na dojenje. 

 

Kod odabira nosiljke važno je da je ona ergonomska i primjerena za dob djeteta.  Obratite pažnju i da je udobna Vama i djetetu, te da je znate pravilno koristiti.

 

Našu kolekciju možete pogledati ovdje: https://svezabebu.hr/collections/nosiljke-i-klokanice

 

Nosiljke će Vam uvelike olakšati život, a u nošenje će postati Vaša omiljena vještina! 😊

 


Stariji post Noviji post