KOŠARICA 0

Kupanje bebe - bez stresa

Kupanje

Napokon ste stigli kući sa svojom bebicom i u nekim stvarima ćete se po prvi puta okušati. Jedna od tih je – kupanje. Do sada su to radile medicinske sestre, i to s tolikom lakoćom i preciznošću, a sada je došlo vrijeme na vas – roditelje. Iako vam je sve novo, brzo ćete se naviknuti na taj novi ritam.  

Kako bi kupanje pretvorili u rutinu u kojoj ćete i vi i beba uživati, potrebno je samo malo prakse, vremena i naš kratki vodič kroz kupanje bebe bez stresa. 😊

 

Što je bebi sve potrebno za kupanje?

  • kadica 
  • ručnik
  • termometar za vodu
  • šampon ili bademovo/maslinovo ulje
  • pamučna pelena/mali ručnik za kupanje-trljačica
  • i naravno topla voda

 

                     

 

Neka vam na dohvat ruke bude i:

  • Čista pelena
  • Krema za guzu
  • Pidžamica I bilo bi super kada bi za početak ovo radile četiri ruke, zatražite pomoć partnera.

KUPANJE MOŽE POČETI – od kuda krenuti ?

 

Nakon što ste pripremili sve stvari koje su vam potrebne, važno je kadicu postaviti na čvrstu podlogu. Olakšajte si kupanja sa Quax prematalicom 2u1 ( prematalica i kadica).

 

                       

 

Obratite pažnju i na temperaturu prostorije u kojoj se beba kupa. Ona ne bi trebala biti manja od 22, oko 24-25 stupnjeva je idealna. Provjerite i temperaturu vode i obratite pažnju da u kadici nije previše vode.  

Dodajte blagi šampon ili ulje i bebica može u svoju toplu kupku. Kod kupanja pratimo jedno bitno pravilo: prvo su na redu čisti dijelovi tijela ( bebino lice).

Pelenu ili trljačicu namočite u vodu i lagano prijeđite rubove oko oka, usta, nosića i uha. Pelena i voda bit će dovoljni i za pranje bebine kosice. Vrat i pranje cijelog tijela vam je idući zadatak. Uz to dodatnu pažnju obratite na bebine pregibe ( područje kod pazuha, između prstiju).

Bebu isperite, rukom ili malom posudicom izvadite iz vode i umotajte u nježni i mekani ručnik, te je polako obrišite.

Ne morate žuriti s oblačenjem, dajte bebi malo slobode, a to vrijeme iskoristite za pjesmice, kratke vježbe s bebom ili mazanje uljem, ako ga beba koristi.

Bebe će obožavati ovakve trenutne, koje možete dodatno upotpuniti našim igračkama za kupanje. Možete ih potražiti u našoj ponudi

 

I na kraju vam donosimo brze odgovore na pitanja koja vas sigurno zanimaju:

  • Koja je idealna temperatura kupke za bebu ?

Oko 37 stupnjeva.

  • Peremo li bebi kosu svaki dan ?

Nema potrebe. Ni samo kupanje novorođenčeta ne bi trebalo biti svaki dan, jer bebe zaista nisu prljave.

 

Sve stvari koje su vam potrebne za kupanje i njegu vaše bebe dostupne su u našem web shopu: kadice, ručnici, prematalice, protuklizne podloge za kupanje, podloge za prematanje, igračke za kupanje...

 

Doći će vremena kada nećete uopće razmišljati o ovim sitnicama, nego ćete uživati sa svojom bebicom, bez stresa i brige. 😊 I na kraju , VAŽNO -  Ni u kojem slučaju nemojte ostavljati bebu samu bez nadzora u kadici, bez obzira na malu količinu vode.

 

 


Stariji post Noviji post